Știri IT

FBI avertizeaza ca incarcatorul de la telefon te poate spiona

Spionajul industrial, sau general, devine mai interesant pe zi ce trece. Nu mai poti avea incredere nici in incarcatorul cu cablu USB, FBI trimitand avertismente mai multor companii sa aiba grija cu ce isi incarca telefoanele.

Cu un an in urma un individ numit Samy Kamkar a prezentat un concept de dispozitiv care putea intercepta datele transmise wireless intre o tastatura si un PC. Un aparat de spionaj foarte greu de observat, pentru ca era ascuns intr-un incarcator banal de telefon, unul complet functional, dupa cum puteti vedea mai jos.

Acest dispozitiv, numit KeySweeper, functioneaza prin interceptarea transmisiilor wireless de la dispozitive nesecurizate, precum tastaturi bluetooth, si stocarea lor sau transmiterea datelor prin 3G catre un server. Aceste date pot fi apoi folosite pentru orice, functionand ca un keylogger care nu are cum sa fie detectat de sistem. Se pot fura parole, se pot fura chiar secrete tastate pe PC-uri care in fiecare alt fel sunt complet securizate.

FBI a inceput acum sa avertizeze companii sa aiba grija ca nu cumva sa fie tintite de astfel de dispozitive. De ce abia acum? Poate pentru ca FBI se misca foarte lent, poate pentru ca au inceput sa gaseasca modele de KeySweeper deja spionand asupra populatiei. Cert este publicul va trebui sa aiba grija pana si ce incarcator foloseste. Asta sau pot sa isi cumpere tastaturi wireless care folosesc o metoda de criptare, Microsoft anuntand ca solutiile sale produse dupa 2011 sunt securizate si ca urmare nu pot fi compromise de KeySweeper.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button