MORE

FBI a spart iPhone-ul problematic fara Apple

iPhone-ul 5C aflat in posesia autoritatilor americane, care a fost in proprietatea unuia dintre oamenii responsabili pentru atacul din San Bernadino de anul trecut, a fost spart in cele din urma.

Sistemul de securitate al telefonului nu a fost indepartat cu ajutorul celor de la Apple, ci cu ajutorul unui companii din Israel numite Cellebrite. Aceasta este specializata in extragerea de informatii din telefoane blocate, in special iPhone, si pare sa fi fost chiar un partener de afaceri al Apple.

Cu toata aceasta treaba terminata, FBI a decis sa nu mai incerce sa oblige Apple sa faca o varianta de iOS compromisa sau o unealta universala pentru spargerea telefoanelor. S-a renuntat la audieri si la procese.

Nu se stie cu siguranta ce fel de metoda a fost utilizata la spargerea acestui telefon, iar Apple nu poate afla. Din cauza modului in care functioneaza legile prin SUA, compania nu are nici un fel de metoda prin care poate obtine informatii despre vulnerabilitatea folosita. Nu de alta, dar daca ar repara problema, atunci n-ar fi prea bine pentru viitoare situatii in care vor trebui sparte alte telefoane.

[Ars Technica, Fudzilla]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button