TECH

Favour Exchange – aplicatia intre vecini

Favour Exchange – aplicatia intre vecini. Împreună cu alți parteneri, Telecom Italia gestionează un „laborator viu” – o comunitate reală de 150 de familii pe care isi testeaza ideile.

De aici ideea unui serviciu care ar putea conecta vecinii și care ar putea sa-i ajute să facă schimb de bunuri și servicii.

Ideea este de a crea mai multe comunități în care oamenii sa poata partaja bunuri și servicii prin intermediul unei platforme online care gestionează atât interacțiuni virtuale cat și reale.

Aplicația va avea trei secțiuni principale: „Cadou”, în cazul în care oamenii vor sa dea mai departe (de exemplu, haine pentru copii); „Imprumuta”, unde oamenii pot împrumuta ceva fizic; (De exemplu, un burghiu) și „timp”, unde oamenii pot cere ajutor (de exemplu, cumpararea de alimente).

Un proiect care vizează nu doar „incluziunea socială”, dar si reducerea consumului de resurse.

https://www.youtube.com/watch?v=MT6WhOlfHbQ&feature=youtu.be

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button