MORE

Farurile noului Maybach proiectează imagini pe șosea

Luna trecută, Mercedes a prezentat cea mai recentă versiune a brandului Maybach, S-Class. Este mai mult o actualizare a câtorva opțiuni decât un facelift în adevăratul sens al cuvântului, dar o nouă grilă, mai multe opțiuni pentru culoare și pielea tapițeriei, plus alte câteva modificări, ar trebui totuși să-i mulțumească pe șoferi. Săptămâna aceasta, însă, Mercedes a anunțat o nouă caracteristică care va fi disponibilă în curând pentru Maybach: faruri proiectoare de imagine.

Denumite Digital Light, noile faruri promit un fascicul de lumină high definition care proiectează la o rezoluție de două milioane de pixeli. Aceste fascicule pot apoi proiecta imagini pe drum. Mercedes spune că imaginile pot fi folosite ca un afișaj frontal, oferind informații șoferilor fără a fi necesar să-și ia ochii de pe drum. Farurile ar putea fi, de asemenea, folosite pentru a comunica cu ceilalți participanți la trafic.

Motivul mai practic pentru utilizarea farurilor controlate de software este optimizarea iluminatului în funcție de situație. Camerele, senzorii și datele de cartografiere sunt folosite pentru a evalua condițiile rutiere, permițând autovehiculului să-și adapteze farurile în consecință. Teoretic, acest lucru ar face mai usor sa vezi noaptea fără a orbi pe ceilalti soferi care vin de pe contrasens.

Chiar și atunci când noile faruri sunt folosite pentru a proiecta imagini pe drum, Mercedes spune că accentul se pune mai mult pe siguranță decât pe fițe. De exemplu, s-ar putea proiecta linii directoare pe banda de circulație care ar putea facilita condusul printr-o zonă îngustă de construcție. Sau dacă mașina detectează un pieton în drum, ar putea să-și marcheze poziția cu o săgeată. Mercedes declară că luminile vor putea proiecta și simboluri care dau informații despre unghiul mort, avertismente legate de ieșirea de pe o bandă de circulație, avertizări de coliziune, notificări de viteză și alerte pentru suprafețe de drum cu aderență scăzută.

Dacă lansarea inițială merge bine, s-ar putea să vedem această tehnologie implementată și la celelalte modele de masă ale Mercedes. Deocamdată, însă, tehnologia Digital Light va fi disponibilă doar pe Maybach S-Class, începând cu prima jumătate a acestui an. Mercedes nu a spus nimic legat de prețuri, dar având în vedere că nici măcar nu va fi dotare standard, foarte probabil Digital Light nu este ieftin.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button