Gaming

Fara moduri in Dark Souls 2 – sau primesti ban!

Relatia seriei Dark Souls cu jucatorii de PC a fost mereu… discutabilă în cel mai bun caz. Versiunile originale ale primelor doua jocuri nu erau tocmai imposibil de jucat, dar dacă nu era comunitatea descurcareata a modderilor din jurul francizei, ar arata si rula… cand si-ar aduce aminte! Aceasta evidenta se extinde si la Scholar of the First Sin, lansat recent, producatorul anuntand sus si tare „Fara moduri in Dark Souls 2!”.

Dar acum exista o noua intorsatura: jucatori ce au instalat popularul „DS2fix” softmod, care adresează probleme ale durabilitatii armelor și corupere a salvarilor, au constatat ca nu le mai este usor sa efectueze “summon” pentru a invita alti jucatori sau a invada lumi. Dupa cum raporteaza Kotaku, jucatorii nu efectueaza o modalitate maligna de hacking, doar folosesc un patch neoficial ce face jocul sa functioneze mai bine pe platforma lor. În loc de a trage „undead” (cum se referă seria la protagoniștii săi) dintr-o populație generală, ei sunt grupati cu forta la o baza mult mai mica de jucatori ce au fost flag-uiti ca trisori pentru utilizarea DS2fix.

Este „softban” versus interzicerea accesului oamenilor la joc pur si simplu. Raspunsul From Software catre fani este ca prin utilizarea soft-mods se incalca contractul obligatoriu de licență pentru utilizatorul final care necesită acordul pentru jocul on-line, și practic esti pe cont propriu. Un reprezentant al companiei spune că cea mai bună modalitate de a evita soft-bans este de a nu instala nici un mod, cu referire explicita la adresa DS2fix.

Pe de-o parte, este corect din punct de vedere tehnic, dar este o politică generala care pare ca ar avea nevoie serioasa de o reevaluare si revizuire. Asta este cu atat mai important atunci când jocurile se bazeaza pe modificările comunitatii pentru a rezolva probleme care de care mai complexe. Dar From Software nu sunt îngrijorati, sau pur și simplu nu le pasa de rezolvarea lor. Problema este că nu există o cale de a dovedi că jucătorii au exclusiv DS2fix instalat. O posibilă modalitate de evita problema, ar fi de a emite un patch care recunoaste modul si il permite. Dacă asta se va întâmpla in fapt ramane de vazut.

Dark Souls 2

Articole asemanatoare

Back to top button