MORE

Far Cry Primal si Rise of the Tomb Raider folosesc Denuvo DRM

In cazul in care aveti tendinta sa procurati jocuri din locuri de unde producatorii de jocuri ar prefera sa nu le procurati, s-ar putea sa va puneti pofta in cui pentru o vreme cu Far Cry: Primal si Rise of the Tomb Raider.

Aceste doua jocuri se vor folosi de sistemul de protectie Denuvo, care desi a fost spart in cateva din aparitiile sale, inca reuseste sa faca Just Cause 3 un cosmar de crack-uit pentru grupurile dedicate acestei arte muribunde.

Folosirea lui Denuvo in aceste jocuri nu a venit sub forma unui anunt direct. Pur si simplu a fost descoperita o imagine cu Rise of the Tomb Raider pe un site de suport asociat companiei Denuvo, si daca luam in calcul folosirea sa in Just Cause 3, nu prea este o exagerare sa crezi ca va fi implementat si aici.

In cazul lui Far Cry Primal, Denuvo era mentionat chiar in EULA, unde se spune direct ca jocul este protejat de DRM-ul cu pricina si ca fisiere ale lui Denuvo vor ramane pe PC chiar si daca jocul este dezinstalat.

Asta cam miroase de la o posta a rootkit, dar nu e de parca solutiile de DRM folosite pana acum au fost altceva decat un rootkit. Microsoft chiar impiedica folosirea solutiilor DRM mai vechi pentru ca au potentialul de a fi transformate in malware din cauza modului in care functioneaza.

[DSO Gaming]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button