GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Far Cry 6 nu va avea Ray Tracing pe PlayStation 5 și Xbox Series X

Ubisoft a confirmat faptul că Far Cry 6 nu va avea Ray Tracing pe niciuna dintre noile console, această caracteristică fiind rezervată doar jucătorilor pe PC. Anunțul a venit de la TechRadar, o publicație care a vorbit cu un oficial al studioului de jocuri. Când s-a adus în discuție subiectul Ray Tracing, răspunsul a fost destul de clar:

Ray Tracing este o caracteristică doar pentru PC. Pe console, obiectivul nostru a fost să profităm de noile capabilități hardware, astfel optimizând performanța 4K și atingând 60FPS, în timp ce ne-am asigurat că experiența pe consolele din generația anterioară va rămâne consistentă.

Sunt PlayStation 5 și Xbox Series X pregătite pentru Ray Tracing?

Ray Tracing a fost lansată ca o tehnologie exclusivă pentru PC de către cei de la NVIDIA. Pe măsură ce a căpătat popularitate, a fost adoptată și de AMD; adică compania care a furnizat platformele hardware pentru PlayStation 5 și Xbox Series X|S. În acest fel tehnologia de iluminare a aterizat și pe console și le-a oferit gamerilor o platformă mai accesibilă pe care să-i testeze capabilitățile.

Far Cry 6

Deși am văzut-o la treabă în jocuri precum Doom Eternal, Spider-Man: Miles Morales și Deathloop, efectele introduse au fost destul de limitate. Nu am văzut iluminare globală, umbre super realiste și alte nebunii de pe PC. Iar Far Cry 6 este primul joc care se dovedește prea mult pentru hardware-ul noilor console. Dar chiar și așa, dacă vor reuși să ofere gameplay 4K la 60FPS, din punctul meu de vedere este de ajuns.

Și poate că PlayStation 5 și Xbox Series X nu sunt gata pentru gaming cu Ray Tracing. Dar nici nu cred că are vreo relevanță. Dacă ținem cont de faptul că sunt console cu prețurile cuprinse între 2.000 (PlayStation 5 Digital) și 3.000 de lei (Xbox Series X), simplul fapt că pot rula lansări mari precum Far Cry 6 la rezoluție 4K cu un framerate stabil este deja de ajuns. Până la urmă, de asta există plăci video de 1.000+ euro.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button