GamingPC&Consoles

Far Cry 5 Preview – Cam acelasi lucru, dar cu iz sudist de data asta!

Far Cry, cel putin din punctul de vedere al gamerului cu experienta, este o serie destul de inconsecventa ce reuseste totusi din doua in doua titluri sa aduca ceva nou si fascinant. Am avut arme care se strica, malarie, magie vindecatoare si trip-uri pe diverse halucinogene.

Far Cry incerca sa se reinventeze de la joc la joc, dar ramane in acelasi tipar de gameplay cu care ne-a obisnuit. De aceasta data Far Cry 5 lasa in urma locatiile indraznete sau preistoria si trece in prezent… in America de Nord a pseudo-prezentului.

Povestea, atat cat ne-a fost dezvaluita pana acum, are ca personaj negativ colectiv un grup de fanatici religiosi de undeva din nordul Americii, iar treaba ta este sa eliberezi asezare cu asezare si sa descurci itele incurcate ale povestii. Mai simplu… nimic nou sub soare, avand in vedere ca mare parte din mecanici nu s-au schimbat, asa cum a fost cazul lui AC Origins, doar ca au mai adaugat cateva elemente interesante pentru a condimenta gameplay-ul.

De departe cea mai interesanta aditie, daca o putem numi asa, este modul cooperativ. Pe langa personaje custom, acum poti, intr-un final, sa joci intreaga campanie cu un prieten, oferind astfel acel sentiment placut de camaraderie si implicare. Adaugam aici si prezenta unui Map Editor, care te lasa sa realizezi harta visurilor tale, pe care sa o incerci cu oricare dintre personajele cusotm, fie ele un catel, un sniper sau un Marin.

Chiar si asa, abilitatea de a crea un personaj de la zero si faptul ca exista si alte personaje pe care le poti accesa diversifica putin jocul fata de iteratiile precedente. Asta insufla un pic de viata in atmosfera statuta a jocului, care, cu exceptia unor vehicule, ceva activitati noi, precum pescuitul si imblanzitul de animale pentru a avea un companion in lupta, nu prea isi schimba naravul.Far Cry 5

Nu este neaparat un lucru rau. In general, cand intampini un gamer cu o noua mecanica de gameplay intr-o franciza, fara sa faci asta domol, risti sa pierzi din public, gamerii fiind uneori ori gaini speriate care urla la cea mai mica forma de schimbare. Mai ales daca este vorba de un shooter, unde spiritele sunt mai inversunate. In special pe PC.

Povestea pare promitatoare, latura religioasa a povestii si extremismul tin varful de lance, provocand jucatorul cu mici questuri ici si colo, pentru o mai mare „explorare si diversificare a mediului de joc”. Mai pe limba materna: jocul e cam aceasi mancare de peste, dar am schimbat niste chestii si poate o sa va placa personajele negative. Cam asta e mesajul actual al lui Far Cry 5, care, cu toate ca poate nu este pe gustul nostru, are o nisa si un grup de fani loiali.Cine stie, poate o viitoare iteratie va avea parte de niste recul mai realist, poate readuc in prim plan mecanica de arme care se strica sau poate pur si simplu vom primi un mod mai realist.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button