Cu ere îndelungate în urmă a existat un vis, o speranță, că AMD va lansa un procesor cu 8 nuclee fizice care să spulbere Sandy Bridge. Din păcate, în acele ere de mult trecute tot ce am primit a fost arhitectura Bulldozer.
O arhitectură care avea avantajele sale în sarcini foarte precise, dar avea probleme mari de performanță în general, un procesor din prima generație Bulldozer mergând chiar mai prost ca un Phenom 2. O parte din vină pica și pe Windows, ce a fost și încă mai este groaznic la a înțelege procesoarele cu mai multe nuclee.
Complicând treaba mai este și definiția exactă a unui nucleu, ceva ce va fi clarificat la tribunal, luna viitoare. De ce? Pentru că în urmă cu patru ani AMD a fost dat în judecată de câțiva avocați în numele oamenilor nemulțumiți de cum exact își vindea AMD procesoarele. Pe de o parte avea modele ce aveau 8 și 6 nuclee, pe de alta, nu erau tocmai nuclee tradiționale. Aveau câte 8 și câte 6 unități de procesoare pentru numere întregi, dar fiecare pereche de nuclee împărțea o singură unitate pentru numere cu virgulă. Așa că s-a ivit întrebarea: „Câte nuclee are de fapt?”.
Iar răspunsul va ieși la iveală la tribunal. Dacă AMD pierde, iar acel 8 va fi dovedit a fi un 4 și puțin, atunci va plăti probabil o taxă mare către avocați și vreo 5-10 dolari celor care au cumpărat procesoarele, așa cum a făcut și Intel cu Pentium 4. De asemenea, o un astfel de rezultat ar putea avea implicații ceva mai serioase, pentru arhitecturile mai bizare, cum era Bulldozer. Dacă AMD va câștiga, nu se va schimba nimic, iar câțiva avocați vor fi pierdut mult timp degeaba.