TECHRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTelefoane

Fairphone devine Open Source

Și fără Google

Fairphone anunță un parteneriat cu /e/ Foundation pentru a vinde de acum înainte telefonul cu sistemul de operare /e/ OS.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că Fairphone 3 folosește de acum înainte software complet Open Source, devenind complet deschis și liber de influențele celor de la Google. Sistemul de operare este bazat pe varianta Lineage OS, ce în sine este bazat pe Android, și vine cu propriile sale aplicații, inclusiv propriul magazin, separat de cel folosit de Google.

Totuși, aplicațiile ce în mod normal ar avea nevoie de infrastructura celor de la Google pentru a funcționa încă ar mai fi viabile, din moment ce sistemul de operare vine cu bibliotecile din proiectul MicroG la pachet. Acestea „traduc” comenzile aplicațiilor ce în mod normal se folosesc de ecosistemul Google pentru a funcționa cu sisteme ce nu le utilizează.

Telefonul în sine, pe partea de hardware, nu a suferit nici o modificare, fiind în continuare un mid-range cu un chipset Snapdragon 632, 4GB de RAM, 64GB de stocare, un ecran de 2160×1080 de 5.65 inch și toate cele. Prețul său, însă, nu este tocmai cel al unui dispozitiv mid-range, costând 450 de euro. Motivul pentru care costă atât de mult este că nu vă forează după date și este făcut să fie reparat cu ușurință de oricine.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button