Știri ITTECHTelefoane

Fairphone 3 se pregătește de lansare

Un telefon ce promite să fie cinstit

Proiectul Fairphone a ajuns la a treia variantă, cel mai nou model al telefonului fiind acum dezvăluit și disponibil la precomandă.

În cazul în care nu știți despre ce este vorba, Fairphone este o inițiativă de a crea un telefon la a cărui construcție sunt folosite materiale obținute pe căi ceva mai umane, ce nu provin din zone de conflict, și se bazează pe materiale reciclate acolo unde se poate, limitând risipa pe cât de mult posibil. Cât de mult? La prețul de 450 de euro nu vine nici măcar cu un încărcător în cutie, sau căști, mergând pe ideea că probabil aveți așa ceva pe acasă.

Dar contra acestui preț primiți un telefon cu un chipset Snapdragon 632 cu 4GB de memorie RAM, 64 GB de stocare, suport pentru un card SD, o baterie de 3000mAh, o cameră principală de 12 megapixeli, una frontală de 8 megapixeli, un port USB Type-C, NFC, un jack audio, un senzor de amprente, suport pentru două cartele, toate acompaniind un ecran de 5.65 inch. Ca sistem de operare folosește Android 9.

Știu, nu sună prea interesant, dar unul din atuurile sale este că a fost gândit să fie reparabil de către utilizator. Vine și cu o șurubelniță la pachet. Măcar asta dacă nici încărcător nu are.

Fairphone 3 va fi disponibil pe piață din luna septembrie.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button