MORE

Fairphone 2, un telefon modular de 530 de euro

Fairphone, compania care a incercat sa produca un telefon cu un impact minim asupra populatiei si a planetei prin folosirea de materiale extrase cu etica, se pregateste sa lanseze un nou model pentru dispozitivul omonim, unul modular.

Fairphone 2 a primit o data de lansare aproximativa, luna decembrie 2015. Telefonul va fi disponibil atunci in cateva tari din Europa, urmand ca pe parcursul lui 2016 sa fie extinsa aria de distributie.

Fairphone 2 are un ecran de 5 inch, cu suport pentru rezolutia de 1920×1080, protejat cu un strat de Gorilla Glas 3. Telefonul este echipat, ca standard, cu un procesor Snapdragon 801 cu 4 nuclee, 2GB de memorie RAM, 32 GB de stocare, o camera principala de 8 megapixeli, una secundara de 2 megapixeli, suport pentru doua carduri SIM, suport pentru un card SD si o baterie de 2420mAh.

Ideea sa de baza este modularitatea, numai ca spre deosebire de Project Ara, vei avea nevoie de o surubelnita pentru a desface diversele sale componente.  Totusi, dezasamblarea si reasamblarea sa completa nu dureaza nici macar zece minute.

Modularitatea este gandita, cel putin pe moment, pentru a permite repararea cu usurinta a telefonului, in cazul in care se strica vreuna din componentele sale. Dar pe parcursul anului viitor ar trebui sa devina disponibile module noi, cu performanta mai buna, care pot fi inserate in locul componentelor actuale.

Pretul telefonului nu este tocmai mic. Fiind construit din materiale care au fost cumparate din afara zonelor de conflict, sau de unde muncitorii sunt exploatati, nu are un cost de productie la fel de mic precum alte telefoane mult mai performante (si mai scumpe). Fairphone 2 costa 530 de euro. Doritorii pot face precomanda acum, de pe pagina oficiala, sau pot astepta lansarea sa de la sfarsitul anului.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button