TelefoaneRSS PaginaDeMedia

FaceID pe iPhone 13 va funcționa și după înlocuirea ecranului

Imediat după lansarea lui iPhone 13, au început să apară informații care ne spuneau că schimbarea ecranului în cazul unui accident va dezactiva permanent funcționalitatea FaceID. Apple a luat însă măsuri în această direcție, iar cu ajutorul unui update software vei putea să înlocuiești liniștit ecranul în cazul în care îl spargi, iar funcția de deblocare facială va funcționa în continuare.

Singurul mod în care puteai înlocui ecranul unui iPhone 13 era într-un service autorizat, însă acestea sunt puține la număr în România. Prin intermediul unei unelte software, inclusiv service-urile independente vor putea înlocui un ecran deteriorat fără nevoia de a transferă microcontroller-ul care controlează funcționalitatea FaceID.

iPhone 13 devine din ce în ce mai prietenos cu nevoile utilizatorilor

Până acum, atelierele de reparații independente nu puteau efectua această operațiune deoarece necesită mult timp, echipamente speciale și abilitatea de a suda componente foarte mici. Întregul proces s-a dovedit a fi extrem de complicat și riscant pentru aceste ateliere care își mențin pe picioare activitatea frivolă în mare parte prin intermediul reparațiilor de ecrane. Decizia celor de la Apple este o veste îmbucurătoare atât pentru astfel de firme, cât și pentru utilizatorii aflați în căutarea unei soluții accesibile. Rămâne de văzut când anume va lansa compania update-ul respectiv pentru software.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button