TelefoaneRSS PaginaDeMediaTECH

FaceID te va recunoaște chiar și cu mască după update-ul la iOS 15.4

Acum un an făceam trecerea de la un Huawei P20 Pro la un iPhone Xs Max (știu, sunt în urmă) și nu mi-a luat mult să realizez că deja îmi lipsește o carcateristica a vechiului telefon: deblocarea cu senzor de amprentă. Dar odată cu noul iOS 15.4, situația se va schimba, întrucât Apple a introdus o metodă de a debloca telefonul cu FaceID chiar și dacă port mască de protecție.

De fiecare dată când ies din casă, trebuie să bag codul ca să-mi deblochez telefonul, ceea ce este destul de enervant. FaceID nu mă recunoaște cu mască, deși același sistem îmi vede mutra atunci când beau dintr-o cană, sau când strănut, sau alte ipostaze în care m-am regăsit când deblocam telefonul. Însă masca? Masca nu îi place.

Apple a mai încercat să rezolve problema asta în trecut: iOS 13.5 își dă seama că porți mască și îți afișează ecranul de parolă mai repede, în timp ce iOS 14.5 îți permite să-ți deblochezi telefonul cu ajutorul Apple Watch. Însă iOS 15.4 introduce o nouă metodă de scanare, care se concentrează pe zona superioară a feței.

Odată ce trecerea la noua versiune a sistemului de operare este gata, telefonul va afișa un mesaj în care te anunță că îl poți debloca cu mască. Iar partea și mai tare este că-ți scanează și ochelarii, astfel te va recunoaște mau ușor . Ce să mai? Nu pot decât să mă bucur și să aștept venirea update-ului de săptămâna viitoare.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button