MORE

Facebook vrea sa devina Youtube

Facebook se pregateste sa devina un rival pentru Youtube, prin accentuarea propriei componente video cu o serie de noi optiuni care suna foarte cunoscute.

Compania anunta ca se afla acum in mijlocul testarii unei serii de functii noi legate de modul in care Facebook prezinta clipurile video. Natura si implementarea lor s-ar putea schimba pe parcursul acestui test, dar ca idee nu vor fi foarte diferite.

Serviciul va folosi de acum inainte o functie de Suggested Videos, la fel ca Youtube, afisand alte clipuri similare atunci cand terminati de vizionat ceva. Veti putea privi un clip in timp ce scotociti prin Facebook, multumita unui ecran separat dedicat componentei video, similar cu cel implementat in aplicatia de mobile folosita de Youtube. Se va incerca pana si implementarea de reclame, insa deocamdata nu s-au oferit detalii despre monetizare, sau prezenta unui potential sistem de Content ID.

Noua componenta video va mai permite si pastrarea clipurilor pentru a putea fi vizionate mai tarziu, la fel ca butonul de „Watch Later” folosit de Youtube. Mai sunt promise si o serie de unelte menite sa permita creatorului de continut sa controleze mai bine realizarile sale.

Testarea initiala are loc pe iPhone, urmand ca pe parcursul urmatoarelor luni sa fie extinsa pe Android si chiar pe desktop.

[Facebook]
Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close