TECHTech&IT

Facebook va introduce funcția de clear history

David Wehner, directorul financiar al Facebook, a declarat într-o conferință cu investitorii că platforma de socializare va primi în cursul acestui an funcția de clear history. Anunțată încă de la începutul lui 2018, noua caracteristică le va permite utilizatorilor să vadă informații despre aplicațiile și site-urile web cu care au interacționat și să ștergă aceste date de pe conturile lor de Facebook. Wehner a declarat că funcția de clear history va face mai greu pentru Facebook să utilizeze datele colectate de părți terțe pentru plasarea de reclame.

CEO-ul Mark Zuckerberg spunea despre această opțiune că ar fi „o metodă simplă de control pentru a șterge istoricul de navigare pe Facebook – ce site-uri ați vizitat, pe ce ați dat click și asa mai departe”. Acesta a mai declarat că „odată cu această actualizare, veți putea chiar să dezactivați opțiunea de a stoca aceste informații în contul vostru de Facebook”.

Funcția de ștergere a istoricului de navigare a fost propusă de echipa lui Zuckerberg înaintea unei conferințe ținute de companie în 2018 ca răspuns la scandalul Cambridge Analytica. Mai multe surse spun că implementarea acestei caracteristici a fost întârziată de probleme tehnice, dar că sigur o vom vedea anul acesta ca parte integrată din platforma de socializare.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button