MORE

Facebook va dezvălui un AI pentru case luna viitoare

De când cu seria de filme Iron Man, oamenii se tot întreabă „Când voi avea propriul meu AI care poate controla casa și care apoi se transformă într-un robot extraterestru?”. O parte din acea întrebare va primi un răspuns săptămâna viitoare, deoarece Facebook va dezvălui lumii AI-ul său construit pentru case.

Acest sistem de automatizare este în acest moment testat la casa lui Mark Zuckerberg, oferindu-i abilitatea de-a controla un număr mare de aspecte ale vieții de zi cu zi fără contact fizic. Poate să comande casei, prin voce, să aprindă luminile, să modifice temperatura, până și poarta poate fi controlată astfel. Elementul cel din urmă chiar nu necesită comenzi directe pentru a fi deschise, casa fiind echipată cu camere și un algoritm care îi poate detecta fața. Astfel, atunci când el se apropie de poartă, aceasta se va deschide automat.

Desigur, vă puteți imagina că nu orice fel de casă este potrivită pentru un AI. Va trebui să fie una care deja dispune de un număr mare de componente inteligente și conectate la internet. Unii ar spune că să ai un termostat conectat la internet este din start o idee proastă, iar a conecta apoi acel termostat la un AI este o idee și mai stupidă, în special când acel AI este făcut de Facebook.

Desigur, șansele ca AI-ul să înceapă să spioneze locatarii sunt minime, la fel cum atunci când scrii ceva pe Facebook, dar decizi să ștergi totul înainte de postere, textul nu era deja trimis către server pe măsură ce îl tastai… ah, ba nu, mă scuzați, asta chiar se întâmplă. Așa că puteți fi siguri ca Facebook nu va găsi nici un mod prin care poate monetiza locatarii prin acel AI, probabil pentru că are deja câteva soluții.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button