TECH

Facebook va dezactiva opțiunea de editare a previzualizării link-urilor

Într-o încercare continuă de a limita prevalența știrilor false pe care le tot încurajează de un deceniu, Facebook anunță că va dezactiva anul acesta opțiunea de-a edita previzualizarea link-urilor.

Raționamentul este că în acest moment oricine poate să posteze un link pe Facebook, iar apoi poate să modifice titlul, poza și textul de la previzualizarea ce apare la postare. Această funcție este adesea folosită pentru a propaga știri false, așa că va fi dezactivată de anul acesta.

Vor exista însă și excepții. Publicațiile care activează pe internet vor putea să trimită o cerere către Facebook până pe 12 septembrie pentru a își revendica dreptul de proprietatea asupra link-urilor. După ce vor face asta, publicațiile cu pricina vor putea să editeze mai departe detaliile. Dar nici o altă persoană care va posta un link pe care nu îl deține nu poate să le modifice.

Asta nu schimbă faptul că previzualizarea nu poate fi editată oricum după ce postarea era deja efectuată, așa că tot nu veți vedea corectări în cazul în care apare o greșeală de ortografie care a fost sesizată doar în panică după ce a fost apăsat deja butonul de postare pe Facebook.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button