PC

Facebook va combate știrile false în Germania

Facebook anunță că va lua măsuri pentru a limita numărul de știri false care sunt propagate prin infrastructura sa pe teritoriul Germaniei.

Conform declarației oficiale a companiei, Germania va fi doar începutul, urmând ca măsurile menite să limiteze răspândirea știrilor false să fie implementate și în alte țări. De ce este Germania prima țară aleasă? Doi factori importanți probabil au fost luați în calcul: alegerile iminente din țară și faptul că autoritățile germane au cochetat cu ideea de-a amenda Facebook pentru știrile false care nu sunt rectificate.

Sistemul anti-știri false va funcționa prim permiterea utilizatorilor să raporteze postările pe care le văd ca fiind false. Când o astfel de postare este astfel clasificată, va fi trimisă către o organizație din Berlin numită Correctiv, care va desemna dacă este vorba sau nu de o știre falsă. Dacă se dovedește a fi incorectă, atunci acea știre va rămâne pe Facebook, dar va primi clasificarea clar vizibilă de „Disputată”. Partea importantă aici este că va trebui trecută și o explicație pentru concluzia la care au ajuns cei de la Correctiv, așa că nu se prea va putea abuza mult de sistem, în teorie… deși sunt sigur că se vor găsi metode oricum în practică.

Nu s-a stabilit încă data la care sistemul va intra în funcțiune, dar se așteaptă să fie cu mult înainte alegerilor din vară.

[The Next Web]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

10 Comments

  1. Știri false? A, adică oricine aduce la cunoștința atrocitățile provocate de animalele musulmane sau are neobrăzarea sa critice guvernul lor cretin de stânga in frunte cu merkel sau distribuie orice informație care nu convine guvernului e pus la zid., pt ca da-o dracu de libertate de exprimare, nu-i așa?

  2. Deci putem vedea, auzi si citi doar ce vor ei. Cu ce este asta diferit de ceea ce faceau comunistii? Sau oamenii nu trebuie sa gandeasca, asa ca gandesc ei in locul nostru ca sa nu cumva sa ne abatem de la restul turmei.

  3. Facebook îngrădește libertatea de exprimare. Facebook îți cere acte din senin că să confirmi ca ești tu . Aveți grijă ce vorbiți aici că pe viitor s-ar putea sa primiți amenzi și citații .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close