TECH

Facebook va cere utilizatorilor să evalueze credibilitatea sursei știrilor

Facebook a anunțat de curând primele modificări majore la News Feed. Odată cu acestea, serviciul de social media va începe să evalueze sursele de știri bazate pe credibilitate, pe măsură ce va prioritiza informațiile. În loc să hotărască singuri credibilitatea știrilor, Facebook va permite utilizatorilor să decidă acest lucru.

Distribuit de CEO-ul Mark Zuckerberg într-o postare recentă pe Facebook, cea de-a doua schimbare majoră adusă platformei în eforturile sale de a „reorienta sistemul„, după tăierea știrilor și promovarea conținutului, este cea de a „asigura că știrile pe care le vedeți deși vor fi mai puține, să fie de o calitate mai bună„.

Zuckerberg a declarat că există prea multe dezinformări și senzaționalism și că, dacă această problemă nu este abordată, platformele de social media precum Facebook vor spori aceste probleme.

În ceea ce privește modul în care se poate atinge acest obiectiv al știrilor de înaltă calitate, Facebook va căuta conținut de încredere, informativ și local. Compania va începe prin abordarea în primul rând a aspectului de încredere. După unele dificultăți, Zuckerberg și Facebook au decis să permită utilizatorilor să aibă un cuvânt de spus în privința rangului de încredere în sursele de știri.

Întrebarea dificilă cu care ne-am confruntat este cum să decidem ce surse de știri sunt în general de încredere într-o lume cu atât de multă diviziune. Am putea încerca să luăm această decizie pe cont propriu, dar nu este ceva cu care dorim să ne confruntăm. Am luat în considerare varianta în care am apela la unii experți din exterior, care ar lua decizia din mâinile noastre, dar probabil că acest lucru nu ar rezolva problema obiectivității. Sau am putea să vă întrebăm pe voi – comunitatea – și să lăsăm feedback-ul vostru să determine prioritatea.

Iată și modul în care va funcționa această nouă schimbare:

Ca parte a sondajelor noastre în curs de desfășurare în privința calității, vom întreba acum oamenii dacă sunt familiarizați cu o sursă de știri și, dacă da, dacă au încredere în această sursă. Ideea este că unele organizații de știri au credibilitate doar pentru cititorii lor și cei care-i urmăresc, iar altele sunt în general considerate de încredere în societate chiar și de cei care nu le urmăresc în mod direct. (Eliminăm din eșantion pe cei care nu sunt familiarizați cu o sursă, astfel încât rezultatul să fie un raport dintre cei care au încredere într-o sursă și cei care sunt familiarizați cu ea).

Zuckerberg speră că aceste două schimbări de știri din ultimele două versiuni vor crea mai multe „interacțiuni semnificative” și vor ajuta oamenii să simtă că timpul lor petrecut pe Facebook este cu mai mult folos.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button