Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Facebook nu va mai oferi tratament special politicienilor

Până nu de mult politicienii care activeaza pe Facebook aveau parte de tratament special, în sensul în care regulile de moderare ale comunității nu li se aplicau. Însă rețeaua de socializare a anunțat că în urma criticilor primite în ultimele luni, această situație se va schimba în mod radical, astfel politicienii vor trebui să respecte aceleași reguli cărora li se supun și restul de utilizatori.

Se pare că plângerile vis-a-vis de această situație au venit din mai multe direcții, inclusiv de la jurnaliști, parlamentari și chiar și angajați Facebook. În plus reprezentanții rețelei de socializare nu vor să ii redea accesul lui Donald Trump pe platformă după ce acesta a postat laude la adresa celor care au luat cu asalt Capitoliul Statelor Unite în cadrul revoltelor de pe 6 ianuarie 2021.

Facebook nu mai crede în libertatea de exprimare a politicienilor

După episodul Trump, cei de la Facebook au început investigații care le-au dezvăluit faptul că anumite partide din țări mai mici decât SUA au reușit să facă abuzuri imense prin intermediul rețelei. Așadar, regulile cu privire la libertatea de exprimare a politicienilor vor fi modificate pentru a nu mai permite dezinformarea prin intermediul rețelelor de socializare.

Facebook

Noul set de reguli ar urma să fie anunțat săptămâna aceasta, astfel Facebook va începe să trateze diferit postările create de politicieni. Acestea nu vor fi supuse funcției de fact-checking, însă moderatorii vor avea mai multă putere asupra acestor conturi.

Facebook nu a anunțat nimic în mod oficial momentan, dar ne putem aștepta la o discuție pe această temă în zilele imediat următoare. Cu toată presiunea din jurul acestui subiect, sunt sigur că măsurile vor fi acolo, dar rămâne de văzut în ce măsură vor fi limitați politicienii. Este o linie fină între libertate și impresia de libertate, iar rețeaua de socializare tinde să alunece periculos spre a doua variantă, mai ales după ce discuții care acum un an-doi erau considerate inofensive, devin brusc subiecte interzise pe care oamenii nu le pot aborda.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button