MORE

Facebook: tinerii pleacă, bătrânii vin

Este oficial: Facebook este pentru persoanele mai în vârstă. Adolescenții și adulții tineri au început să părăsească rețeaua socială a lui Mark Zuckerberg, în timp ce aceasta continuă să crească în popularitate în rândul celor peste 55 de ani, potrivit unui raport. În 2018, 2,2 milioane de copii cu vârste între 12 și 17 ani și 4,5 milioane de tineri cu vârste între 18 și 24 de ani vor utiliza în mod regulat Facebook în Marea Britanie, cu 700.000 mai puțini decât în ​​2017, pe măsură ce populația tânără începe să recurgă la servicii cum ar fi Snapchat, potrivit eMarketer.

O creștere a numărului de utilizatori în vârstă înseamnă că vârsta de peste 55 de ani va deveni a doua cea mai mare demografie a utilizatorilor Facebook în acest an. Raportul susține că, deși Facebook a reușit până acum să mențină utilizatorii mai tineri care trec la alte servicii cum ar fi Instagram, pe care l-a cumpărat în 2012 pentru 1 miliard de dolari, aceștia mai nou se îndreaptă din ce în ce mai mult spre Snapchat.

Bill Fisher, analist senior la eMarketer din Marea Britanie, a declarat:

Facebook are o problemă cu adolescenții. Această ultimă previziune indică faptul că este mai mult decât o teorie. Până în prezent, a reușit să se bazeze pe faptul că cei care schimbau platforma se îndreptau spre Instagram. Cu toate acestea, lider pentru publicul mai mic este Snapchat. Există acum unele semne timpurii că utilizatorii de rețele sociale mai tinere sunt mai atrași de Snapchat.

Raportul relevă faptul că Facebook a devenit mai în vârstă (odată cu împlinirea vârstei de 14 ani la începutul acestei luni), iar baza sa de utilizatori au devenit și ei mai bătrâni, în timp ce popularitatea sa în rândul persoanelor în vârstă a crescut.

Cea mai mare creștere va fi în rândul utilizatorilor vârstnici, cu 500.000 de persoane peste 55 de ani care se preconizează că se vor înscrie pe Facebook în acest an. Vor exista 6,4 milioane de utilizatori Facebook în vârstă de 55-65 de ani în acest an, cel mai mare grup demografic al platformei, după cei de 16-34 de ani.

Richard Broughton, analist la Ampere, a declarat:

Există câțiva factori în joc aici. Unul ar fi că persoanele în vârstă tind să intre mai târziu în rândul utilizatorilor de internet, dar adopția tinde să-și găsească drumul printre ei în cele din urmă. Și datorită experienței foto-video, Facebook este o platformă pe care aceștia doresc să existe, pentru a ține pasul cu viața socială a copiilor și nepoților lor.

În ansamblu, Facebook rămâne cel mai popular site de social networking din Marea Britanie, cu 32,6 milioane de utilizatori în acest an. Baza de utilizatori a Instagram va crește de la 15,7 milioane la 18,4 milioane, Snapchat va crește și el de la 14,8 milioane la 16,2 milioane, în timp ce Twitter va crește de la 12,4 milioane la 12,6 milioane.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button