CommunityMORETech&IT

Facebook te ajută să-ți faci noi prieteni cu o funcție nouă

Facebook este despre a vă ajuta să vă faceți prieteni noi – și găsirea de noi scuze pentru a vă analiza datele personale. Potrivit unui raport al redacției CNET, Facebook dorește să ajute oamenii să descopere lucrurile pe care le au în comun cu alții printr-o nouă etichetă la conversațiile publice.

În esență, atunci când citești o conversație publică – cum ar fi comentariile despre o postare de la un brand sau de la o publicație – Facebook îți va arăta lucruri pe care le ai în comun cu persoanele care au participat la acea conversație, așa cum se vede în captura de ecran de mai jos.

De exemplu, dacă citești comentariile dintr-o postare a unei redacții sau a unei persoane publice, s-ar putea să vezi o etichetă care să spună: „Amândoi ați mers la Universitatea din Iași” alături de numele unui alt comentator. Printre alte potențiale puncte comune, Facebook afirmă că ar putea să sublinieze includerea în cadrul aceluiași grup public Facebook, același angajator, precum și orașul natal sau actual.

Facebook spune că în prezent testează această caracteristică cu un număr mic de utilizatori în Statele Unite. Compania nu a elaborat cum (sau dacă) intenționează să ofere această facilitate pentru toți utilizatorii. Un reprezentant Facebook a comentat:

Cunoașterea lucrurilor comune îi ajută pe oameni să se conecteze. Testăm adăugarea unei etichete „lucruri în comun”, care va apărea deasupra comentariilor de la persoanele cu care nu sunteți prieteni, dar cu care ați putea avea ceva în comun.

Ce credeți despre această caracteristică? V-ar ajuta să descoperiți noi prieteni? Spuneți-ne în comentariile de aici și de pe Facebook!

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button