TECH

Facebook suspendă 200 de aplicații care au abuzat de datele utilizatorilor

Facebook a făcut publică o investigație complexă asupra câtorva mii de aplicații și suspendarea a 200 dintre ele, până la momentul de față, pe motivul abuzului asupra datelor utilizatorilor.

Conform unei declarații oficiale dată de reprezentații companiei, un număr mare de experți sunt angrenați într-o investigație de amploare pentru a verifica dacă aceste 200 de aplicații au utilizat sau nu într-un mod incorect datele utilizatorilor. În cazul în care au făcut-o, acestea vor fi banate imediat, iar situația va fi facută publică, astfel ca orice utilizator să poată vedea dacă datele sale au fost compromise înainte de anul 2015.

Deși prioritățile acestor investigații constau în minuțiozitatea verificărilor și o viteză de reacție cât mai rapidă față de orice neregulă descoperită, ne putem aștepta ca acest proces să se întindă pe o perioadă bună de timp de acum înainte. Cu alte cuvinte, nu vom avea un bilanț complet al daunelor provocate de toate aplicațiile care au abuzat de datele utilizatorilor într-un viitor foarte apropiat.

Vă reamintim că toate aceste măsuri de securitate privind datele utilizatorilor și de asigurare a transparenței în ceea ce privește modul de prelucrare al acestora, sunt demersuri adoptate în urma cunoscutului fenomen Cambridge Analytica, în urma căruia datele persoanle ale câtorva sute de mii de utilizatori au fost compromise.

Sursă

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button