MORE

Facebook si Microsoft intind un cablu submarin cu cea mai mare capacitate din lume

Un numar de oameni inca mai sunt de parere ca internetul de zi cu zi cumva este trimis intre continente prin satelit, nu prin fire multe si extrem de mari care se intind prin tot Oceanul Atlantic. Microsoft si Facebook sunt pe cale sa adauge la aceste cabluri cu MAREA.

Acest cablu se va intinde din Bilbao, Spania, pana in Virginia Beach din SUA, pe o distanta de mai bine de 6 mii de kilometri. Acest cablu va avea cea mai mare capacitate din toate cele aflate ingropate acum in adancuri. Va putea dirija aproximativ 160Tbs de date, un volum foarte mare care va fi folosit atat de Microsoft si Facebook pentru propriile servicii, dar si de alte companii.

De managementul sau se va ocupa Telexius, o divizie a companiei de telecomunicatii spaniole Telefonica. Aceasta entitate se va ocupa de inchirierea capacitatii cablului catre ISP-uri si alte firme care au nevoie de o capacitate mare de transfer inter-continental. Pe langa capacitatea sa superioara, MAREA mai difera de celalte cabluri  aflate cum in operatiune prin amplasarea sa mult mai la sud fata de restul infrastructurii, unde ar trebui sa aiba ceva mai multa rezistenta si fiabilitate.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button