PCTECHTech&IT

Facebook lucrează la un nou tip de semiconductor pentru AI

Yann LeCun, șeful departamentului de cercetare pentru inteligență artificială din cadrul Facebook a declarat de curând că lucrează la un nou tip de semiconductor, conceput special pentru gestionarea cantităților masive de date utilizate de AI. LeCun, care este de asemenea și profesor de informatică la Universitatea din New York, s-a specializat în algoritmi de deep learning și prin urmare cunoaște foarte bine limitările cu care se confruntă cercetătorii atunci când vine vorba de tehnologii AI. „Nu vrem să lăsăm nici o piatră neclintită, în special când nimeni nu încearcă să facă asta”, a declarat Yann LeCun pentru Bloomberg.

Acesta a spus că Facebook dorește semiconductori care să poată oferi un mai bun sprijin pentru algoritmii de deep learning prin manipularea simultană a datelor. Prin comparație, cele mai multe tehnologii de acum împart volumul mare de date în părți mai ușor de gestionat. Aceste cipuri ar ajuta în mod ideal algoritmii de învățare profundă să antreneze mai repede o inteligență artificială. De asemenea, ar avea avantajul de a le permite celor de la Facebook să se bazeze pe propriul hardware în loc să cumpere produse dedicate de la alte companii. În acest fel, compania ar putea să-și dezvolte hardware-ul și software-ul AI în tandem.

Facebook sunt renumiți pentru modul în care propun proiecte ambițioase pe care mai apoi le abandonează, așa că rămâne de văzut în ce măsură cercetarea pentru noul semiconductor va beneficia de sprijin de durată.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button