MORE

Facebook se gandeste sa experimenteze cu un buton de dislike

Utilizatorii de Facebook tot cer un buton de dislike de ani de zile, predominant pentru toate acele imagini „motivaționale” pe care cineva din lista de prieteni, de obicei o rudă, le tot posteaza, crezand si in ziua de azi ca sunt amuzante. În cele din urmă, se pare că acestia vor primi unul.

Mark Zuckerberg a declarat că se investighează implementarea în Facebook a unui buton de dislike, sau ceva care să ofere opțiunea de-a exprima altceva decât entuziasm pentru o postare. (speram sa nu fie vorba de un topor)

Până acum, nu au vrut să adauge așa ceva, deoarece ar fi fost o unealtă prea puternică pentru descurajarea postărilor, și pentru cultivarea unei pături sociale de indivizi care nu fac altceva decât să dea dislike la tot ce pot.

Anunțul că un astfel de buton va fi implementat acum ori înseamnă că au găsit o soluție pentru a preveni astfel de incidente, ori că a încetat să le mai pese.

Butonul cel nou ar putea să reprezinte mai mult de un dislike concret, oferind în sfârșit un mod prin care publicul să își exprime regretul pentru evenimente nefericite. Până acum, nu puteau face asta decât prin like-uri, provocând o disociere masivă între intenție și percepție.

Nu s-a specificat când utilizatorii de Facebook își vor putea exprima negativitatea, doar că va fi în curând.

[Bloomberg]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button