TECHTech&IT

Facebook renunță la planul său de-a face drone pentru internet planetar

În vremuri de mult apuse, companiile masive visau la un viitor în care vor avea drone zburătoare care împânzesc globul și oferă interne poporului. Eh, acele vise au început să fie temperate în ultimii ani, iar recent oarecum anulate.

Facebook anunță închiderea proiectului Aquila, prin care compania încerca să construiască drone alimentate solar care să survoleze planeta și să creeze o infrastructură de comunicare folosind transmisia laser a datelor. Aceste drone urmau să fie capabile să rămână în aer luni de zile datorită formei lor aerodinamice și motoarelor electrice. Nu este vorba de dronele care rămâneau în aer fiindcă erau atașate de baloane. Acela era Project Loom, de la Google, care se află acum cam în aceeași stare de incertitudine.

Doar două drone din proiectul Aquila au zburat vreodată, dar nici una pentru durata de câteva luni necesară pentru ca proiectul să funcționeze așa cum intenționa Facebook. Totuși, compania nu renunță la idee, dar lasă treaba în mâinile celor care au experiență în domeniu, ca Airbus.

Singurul alt proiect de așa natură care încă ar mai fi în desfășurare este în acest moment cel al lui Elon Musk, ce presupune parcarea unui număr foarte mare de sateliți foarte mici în orbită joasă.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button