TECH

Facebook pune stop încă unui experiment eșuat

„Explorarea”, unul dintre experimentele Facebook din ultima vreme, este acum oprit, așa cum era de așteptat. Ca atare, News Feed-ul va rămâne așa cum este.

În luna octombrie, 2017, Facebook hotăra să testeze un nou mod de a trata conținutul. Astfel, News Feed-ul era împărțit în două, unul principal pentru postările prietenilor și unul secundar pentru paginile diferitelor website-uri, cum ar fi de presă, afaceri, reclame, etc, denumit „Explore”. Potrivit The Guardian, printre cele șase țări alese pentru a participa la acest experiment au fost Slovacia, Serbia și Sri Lanka.

Efectul prevăzut încă de pe atunci era unul care urma să „îngroape” publicațiile mici care se bazau exclusiv pe Facebook pentru promovare, dar să le afecteze foarte mult și pe cele mari. Ca exemplu, împărțirea în cazul publicațiilor a adus cu sine o scădere a distribuirii postărilor acestora cu 60% și chiar 80%. Acum, după în jur de patru luni de la testare, The Next Web, ne spune că putem sta liniștiți. Experimentul a eșuat și putem răsufla, cel puțin în acest caz.

În urma unei postări de pe blogul lui Adam Mosseri, cel în grija căruia se află News Feed-ul Facebook, aflăm că motivul din spatele schimbării au fost cererile din partea utilizatorilor, care doreau să vadă cât mai multe postări din partea familiei și prietenilor.

Pentru a înțelege dacă oamenii ar vrea două feeduri separate, am început un test în octombrie în șase țări.

Ne-ați dat răspunsurile voastre. Oamenii nu vor două feeduri separate. În sondaje, oamenii ne-au spus că erau mai puțin satisfăcuți de postările pe care le vedeau, iar faptul că au două feeduri separate nu i-a ajutat de fapt să fie și mai conectați cu prietenii și familia.

Astfel, experimentul a eșuat, iar Facebook l-a oprit fără a aplica vreo schimbare. Desigur, asta nu afectează intenția companiei de a face din „interacțiunile sociale semnificative” o prioritate, așa că se caută în continuare un efect similar, doar că prin alte mijloace.

[The Guardian] [The Next Web]

 

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button