TECH

Facebook primește suport pentru donații în Europa

Facebook oferă de câțiva ani opțiunea de a dona bani către cauze caritabile și organizații non-profit prin intermediul unui simplu buton. Dar această opțiune nu era disponibilă în afara SUA până acum.

Rețeaua de socializare anunță că opțiunea de donație va fi disponibilă de anul acesta și pe teritoriul Europei. Primele teritorii în care va fi introdusă opțiunea sunt Marea Britanie, Irlanda, Spania, Franța și Germania, urmând ca în octombrie să fie extins în alte zece țări de pe continent.

Momentan donațiile sunt limitate doar la organizațiile caritabile ce își confirmă identitatea prin intermediului unui formular care poate fi găsit în Facebook, în cazul în care aveți un cont ce este clasificat drept organizație non-profit. Persoanele fizice probabil nu vor avea această opțiune, din motive destul de ușor de înțeles.

Dar în cazul în care se va întâmpla asta, aveți mare grijă pe ce dați click. Dacă vi s-a părut că erau multe știrile false despre tragedii care erau circulate în mod sinistru pe Facebook pentru like-uri până acum, de anul viitor situația se va înrăutăți, lichelele rețelei de socializare având acum un mod de-a profita de pe urma naivității celorlalți. Merită să fiți sceptici și în cazul organizațiilor caritabile, ca nu cumva să fie păcălit sistemul de persoane cu intenții rele.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button