TECHTech&IT

Facebook primește amenda maximă în UK, reprezentând profitul firmei în 18 minute

Organizația responsabilă pentru protecția confidențialității din Regatul Unit, Information Commissioner’s Office, tocmai a aplicat cea mai mare amendă vreodată pentru eșecul în protejarea datelor utilizatorilor. Aceștia au amendat Facebook cu suma de 500.000 lire, cea mai mare sumă permisă de legea britanică în acest caz.

Cu toate acestea, așa cum a remarcat site-ul The Register, suma nu reprezintă o pedeapsă tocmai usturătoare pentru companie.

ICO din Marea Britanie a declarat miercuri că Facebook a încălcat legile britanice privind protecția datelor de două ori – nu a reușit să protejeze informațiile oamenilor și nu a reușit să fie transparent în mod corect cu privire la modul în care pot fi utilizate aceste informații.

Ca atare, a trimis o înștiințare către Facebook cu un anunț de intenție de a amenda compania, și în cazul în care pedeapsa este acordată așa cum este de așteptat, aceasta va fi cea mai mare amendă emisă de ICO. 500.000 de lire este maximul permis în baza legii privind protecția datelor din 1998, care era în vigoare la data producerii încălcării.

Cu toate acestea, rămâne o simplă picătură în ocean pentru Zuckerborg, care a raportat un venit net de 5 miliarde dolari în ultimul său trimestru, ceea ce a făcut ca suma de 500.000 de lire sterline să reprezinte aproximativ 18 minute din profitul trimestrial.

Datele colectate de pe Facebook de către Cambridge Analytica au fost aparent folosite pentru a ajuta la influențarea alegerii președintelui Trump în Statele Unite ale Americii, iar știrile false pe Facebook par să fi jucat, de asemenea, un rol semnificativ în referendumul britanic Brexit.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button