PC&Consoles

Facebook pregătește o platformă de jocuri pentru PC

Când vă gândiți la „jocuri de Facebook”, probabil vă trec prin minte lucruri ca Farmville, Candy Crush și mereu popularul „găsește cel mai cretin comentariu”. Dar Facebook are de gând să schimbe imaginea platformei sale de jocuri și să o transforme în ceva cu totul nou.

Compania anunță un parteneriat cu Unity pentru a extinde capabilitățile infrastructurii sale. Această colaborare se va manifesta prin integrarea în motorul Unity a unor unelte care să permită publicarea jocurilor direct pe Facebook, acestea urmând să ruleze din browser.

Progresul tehnologic din ultimii ani a făcut posibilă rularea a tot felul de jocuri în acest fel. Jocuri 3D, jocuri cu grafică bună, jocuri rapide, dar rare ori jocuri mari, din moment ce nu toată lumea dispune de internetul generos din România. Așa că poate nu veți vedea Wasteland 2 pe platforma de jocuri Facebook prea curând, sau Kerbal Space Program, iar Activision probabil nu va publica Hearthstone aici. Dar, cine știe, poate își va face astfel apariția Off-Road Velociraptor Safari 2.

Cei interesați să își publice jocurile de Unity pe Facebook pot să se înscrie la Alpha testul acestei funcționalități. Nu sunt detalii despre când platforma va fi lansată, sau dacă Facebook are de gând să continue parteneriatul cu Unity, poate prin achiziția companiei, la fel cum a făcut cu Oculus, stricând pe veci visele că Rift nu va fi controlat de o corporație semi-malefică.

[Bit-Tech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

27 comentarii

  1. Steam va ramane cea mai buna platforma de jocuri. Dar sa fiu sincer, ar putea adauga o interfata mai prietenoasa sau sa iti poti alege o tema, in rest e foarte bine dezvoltat! Facebook nu cred ca va ajunge prea departe cu asta, avand in vedere ca nu pot optimiza aplicatiile pentru telefon (fara imagini clare, videoclipurile merg cam nasol, consuma memorie foarte multa). Dar daca ar finaliza acest prioect dupa parerea mea ar fi ceva de genul: „log in with facebook and take your 2000 coins gift” ” share with your friends” „oh no… Your life slot is empty. Wait 10 min for 1 life”.

  2. Are deja o „platforma de jocuri”” insa sunt doar jocurile de pe facebook, destul de seci ca sa zic asa. Cred ca va mai dura pana ce voi juca GTA 5 sau Call of Duty pe FACEBOOK live cu prietenii online de pe facebook….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button