TECHTech&IT

Facebook pregătește o funcție de finanțare în stil Patreon

În ultimele luni Patreon a tot fost lovit de diverse incidente ce au făcut oamenii să se întrebe de ce nu deschide mai multă lume astfel de platforme. Iar Facebook pare să fi fost parte din acea lume, fiindcă tocmai asta a făcut.

Pentru cei care nu știu despre ce era vorba, Patreon este o platformă care permite publicului larg să plătească o taxă lunară pentru a susține creatorii de conținut preferați, indiferent unde își publică operele. În acest moment Facebook consideră că ar putea prelua această sarcină, deoarece a început să ofere o funcție similară cu ce face Patreon pentru un număr mic de creatori de conținut, urmând ca în viitorul apropiat să se extindă.

Planul actual pare a fi de a oferi opțiunea de abonare de 5 dolari pe lună pentru câțiva creatori de conținut din SUA și Marea Britanie, fără a percepe vreun fel de taxă proprie. Asta este valabil doar pe moment, pentru că în mod normal Facebook va percepe o taxă de 30% din venitul acelor creatori de conținut, urmând să fie scăzute și comisioanele de tranzacție din partea care îi rămâne creatorului.

Nu doar asta, dar Facebook în esență va avea o licență non-exclusivă perpetuă asupra acelui conținut, chiar dacă un creator decide să abandoneze platforma. Asta înseamnă că dacă ai publicat ceva prin platforma celor de la Facebook, ei pot face apoi orice vor cu acel conținut, indiferent dacă tu ești plătit sau nu.

Propunerea făcută de Facebook a fost până acum primită cu multă amuzament de creatorii de conținut de pe internet, fiind în esență o ofertă oribilă. Totuși, rețeaua de socializare are un public captiv destul de mare, așa că probabil va avea ceva succes din această inițiativă.

[Gizmodo]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button