TECHTech&ITTelefoane

Facebook Portal intra in casele voastre cu un microfon si o camera

Facebook a intrat pe piața difuzoarelor inteligente, încercând să lupte cu Amazon Echo și Google Home. Facebook Portal este mai mult o tableta decât un difuzor, ambele modele având ecrane tactile mari.

Comparația obisnuita este cu Echo Show, iar Facebook are pretul usor mai mic. Facebook Portal de entry-level va costa 199 de dolari si se va lansa în noiembrie. Portal+ se află în aceeași marjă de prețuri ca și Apple HomePod, si costa 349 de dolari.

Portal conține un afișaj de 10 inchi, in timp ce Portal+ are un panou de 15 inchi. Ambele permit apeluri video folosind camere web Facebook și integrează Amazon Alexa pentru a oferi majoritatea funcțiilor inteligente ale difuzoarelor.

Facebook se bazeaza foarte mult pe comunicarea prin Facebook Messenger. Camera urmărește persoanele care se află în cadru atunci când vă aflati intr-o conversatie, ajutându-vă să le păstrați în cadru, chiar dacă interlocutorii se deplasează prin incapere. Există si posibilitatea de a group chat și puteți folosi aceleași tipuri de stickere și efecte pe care le găsiți deja pe chaturile video de pe Facebook.

Varianta mai ieftină are 720p cu un ecran de 10 inchi, în timp ce modelul de 15,6 inchi este de 1080p. Modelul de bază are două difuzoare integrate, fratele mai mare încorporează difuzoare mai puternice și un subwoofer. Modelul de 15 inchi poate roti ecranul în orientări de tip peisaj sau portret.

Facebook Portal se bazează pe asistentul de voce Alexa al celor de la Amazon, la data lansarii, deși compania pare deschisă adăugării altor opțiuni în viitor. Aplicațiile sunt limitate la ceea ce este preinstalat, neexistand un app store. Împreună cu aplicațiile Facebook precum Messenger și Watch, există aplicații pentru Pandora, Spotify, iHeartRadio și The Food Network.

Evident, există o mare dilema privind dorinta clienților de a avea un dispozitiv cu ecran de 10 sau 15 inchi pe blaturile lor din bucătărie, și evident că sunt ridicate întrebări privind confidențialitatea legata de ideea introducerii unei camere conectate la Facebook în casa voastra.

Pentru a încerca să răspundă acestor preocupări, Facebook a inclus o cameră pentru ambele dispozitive și există un buton fizic care dezactivează microfonul și camera foto. Butonul deconectează de fapt circuitul camerei, nu este doar un program de dezactivare, deci nu îl puteți porni doar cu softwareul. De asemenea, compania nu a inclus în mod intenționat niciun fel de caracteristici de înregistrare video.

Lipsa de aplicații terțe este probabil cel mai mare dezavantaj pentru acest produs. YouTube, web browsere sau aplicatii de chat precum WhatsApp nu sunt disponibile cu prima versiune.

Facebook Portal și Portal+ vor fi lansate pe piata din Statele Unite, luna viitoare, pentru 199 de dolari și respectiv 349 de dolari.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button