Telefoane

Facebook pare să lucreze la un telefon modular

Visul telefonului modular refuză să moară, acum renăscând de această dată în cadrul marii familii Facebook.

Compania a primit recent un brevet care descrie un dispozitiv modular ce poate fi aplicat la produse precum telefoane sau boxe inteligente. Proiectul pentru care a fost acordat acest brevet este doar o parte dintr-o încrengătură mai mare în care este implicată acum compania.

Facebook are o divizie întreagă, numită Building 8, la care lucrează oameni cu experiență în domeniul realizării de dispozitive modulare, în special telefoane. La baza diviziei se află atât Nascent Objects, o companie cumpărată de către Facebook anul trecut ce se ocupa cu dezvoltarea de hardware modular, cât și oameni ce au lucrat la Project Ara.

Dacă nu mai știți ce era, Project Ara a fost un proiect ce a murit sub tutela Google, care propunea realizarea unui telefon ce era compus dintr-o unitate de bază și numeroase alte componente ce puteau fi schimbate în funcție de nevoile utilizatorului. Aceste componente extindeau funcționalitatea acestui telefon modular și permiteau personalizarea sa.

Regina Dugan, care s-a aflat la cârma lui Project Ara, lucrează acum la Facebook în cadrul diviziei Building 8, la ceea ce probabil va lua forma unui telefon mai mult sau mai puțin modular. Să însemne asta că Facebook se va apuca de produs telefoane? Nu este clar în acest moment, dar având în vedere că Facebook înoată în bani, ar fi un pas destul de simplu, dacă divizia va reuși să creeze un telefon modular suficient de performant, de ușor de produs și capabil să capteze atenția publicului.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button