Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Facebook ofera suport pentru utilizatorii cu intentii sinucigase

/
/
/
/
image
img

Oamenii care lucreaza la Facebook s-au gandit sa ofere o mana de ajutor celor cu intentii sinucigase. Compania a anuntat introducerea unei optiuni care le ofera utilizatorilor posibilitatea de a-i raporta pe aceia care posteaza mesaje sinucigase pe conturile lor.

Rob Boyle, product manager, si Nicole Staubli, safety specialist, au declarat ca de aceste raportari se va ocupa o echipa special creata. Procedura e in felul urmator: un prieten de-al tau scrie o aiureala pseudofilozofica si/sau cu tenta melodramatica, pe contul lui de Facebook. Pentru ca-ti pasa de aceasta persoana, dai clic pe sageata din dreapta-sus si raportezi mesajul prietenului tau. Daca vor considera necesar sa intervina, cei de la Facebook ii vor trimite prietenului urmatoarea instiintare: „Salut, X, un prieten crede ca treci printr-o perioada dificila si ne-a rugat sa-ti accesam ultima postare.” Aceasta instiintare, care va fi vizibila doar pentru omul cu ganduri negre, va fi insotita de o caseta cu optiuni, in care persoana in cauza trebuie sa aleaga intre a vorbi cu cineva sau a obtine sprijin si sfaturi de la un specialist fara insa sa ia legatura directa cu acesta. Pentru ca un proverb „globalizat” spune ca „prietenul la nevoie se cunoaste”, Facebook ii va oferi suport si prietenului ingrijorat: acesta isi va putea suna amicul cu intentii sinusigase sau ii poate trimite un mesaj de calmare si sustinere. Facebook a infiintat totodata o line speciala de asistenta telefonica pentru sinucigasi, denumita „National Suicide Prevention Lifeline Hotline”, la care participa experti de la organizatiile Innovations in Suicide Prevention, Now Matters Now, The National Suicide Prevention Lifeline si Save.org, informeaza revista Time.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar