TECH

Facebook neagă că se folosește de microfonul telefonului pentru a spiona

Zilele trecute au început să își facă apariția pe internet acuzații conform cărora Facebook s-ar folosi în permanență de microfonul prezent pe telefoanele mobile pentru a exploata publicul.

Ideea este că dacă vei pomeni un produs în mod repetat pe parcursul a cam două zile în prezența unui telefon pe care ai instalat Facebook, te vei trezi că după ceva timp Facebook îți va arăta reclame pentru acest produs. Asta chiar dacă nu ai căutat nimic despre acel produs pe internet și n-ai avea interes în el în primul rând.

Rob Goldman, vice-președinte al componentei de reclame din Facebook, rețeaua de socializare nu se folosește de așa ceva și nu s-a folosit vreodată de o asemenea funcție. Iar că ceea ce publicul vede acum este mai mult un caz de iluzie a frecvenței, o stare în care o persoană începe să vadă peste tot un lucru care doar ce i-a fost adus la cunoștință, deși până acum l-a ignorat complet.

https://twitter.com/robjective/status/923620196010434560

Desigur, această declarație nu a prea schimbat opinia publicului din două motive. Primul este o neîncredere fundamentală în Facebook. La urma urmei, vorbim aici de compania care înregistrează tot ce scrii pe serviciul său. Nu tot ce publici. Tot ce scrii, dacă ai scris ceva și ai șters acel lucru înainte de-al posta, Facebook tot știe ce ai scris. Al doilea este că oamenii văd negarea ca o recunoaștere a vinei. La urma urmei, dacă n-ar fi adevărat, de ce ar încerca să nege asta atât de mult?

Adevărul va ieși la iveală când cineva stă să dezmembreze aplicația și să vadă ce mai trimite, când, cum, și de unde.

[The Outline]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button