CommunityRSS PaginaDeMedia

Facebook/Meta a câștigat premiul pentru cea mai rea companie a anului 2021

Într-un fel sunt trist că nu am fost pe fază ca să pot vota și eu pentru această reușită, dar mă bucură că au făcut-o alții pentru mine. Și poate chiar au dreptate, mai ales după ce am fost martori la atâtea controverse în care se scaldă ex-Facebook, adică Meta, noul imperiu al lui Mark Zuckerberg.

Acest „premiu” a fost acordat de către Yahoo Finance printr-un sondaj. Yahoo Finance alege în fiecare decembrie așa-numita companie a anului, însă nu uită nici să ceară opinia publicului pentru cea mai rea/proastă companie. Astfel, luna aceasta, Microsoft a luat coroana băieților buni, după ce și-a crescut venitul la două trilioane de dolari, iar pe lista obraznicilor se află Meta. Aceasta a fost desemnată Worst Company of the Year  în cadrul unui sondaj unde participanților li s-a cerut să indice compania care i-a nemulțumit cel mai mult.

Facebook/Meta are probleme serioase

Foarte multe voturi au fost motivate de direcția în care se îndreaptă Meta. Compania s-a confruntat în ultima vreme cu numeroase probleme din cauza modului în care platforma a fost invadată de politică și practici ilicite, după cum bine știm. Au existat și motive care vizează cenzura excesivă, postarea informațiilor din surse nesigure, fără o analiză în prealabil. Ar mai exista și problema reclamelor agresive și a celor care se leagă de criptomonede. Însă una din cele mai mari boacăne este impactul negativ pe care Facebook îl are asupra copiilor și adolescenților.

Compania lui Zuckerberg a ieșit pe primul loc la această categorie, fiind urmată îndeaproape de Alibaba, AT&T, Nikola, Tesla, Citadel Securities și Robinhood. Sunt curios ce ne va aduce 2022 în materie de social media și fel de fel de platforme, în vreme ce încerc să scap definitiv de Instagram și să păstrez Facebook-ul doar pentru meme-uri absolut lipsite de sens.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button