Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Facebook mestereste la News Feed pentru a-ti arata „ceva mai relevant”

/
/
/

News Feed-ul in Facebook poate sa fie in egala masura un loc de unde iti aduni informatii si te tii informat cu cine mai iese fosta/ul, dar si un subiect de frustrare constant! Sa te fereasca sfantul sa dai like la o poza PETA sau ceva dragalas, pentru ca automat algoritmul Facebook va intelege ca esti simpatizant PETA si o sa iti umple feed-ul de pufosenii.

Sarind peste rautati, Facebook, in general tine cont de oamenii cu care interactionezi si cei care interactioneaza cu tine, prioritizandu-le pe aceastea, Facebook incercand sa emuleze lumea reala in acest fel. Sau cel putin asa functiona inainte, cea mai populara retea de socializare din lume intelegand ca daca esti interesat de un post, nu inseamna automat ca doresti sa apesi like sau sa lasi un comentariu.

Facebook a luat aminte la aceste tendinte ale utilizatorilor, updatand News Feed-ul, prioritizand post-urile bazate atat pe interactiunea ta cu individul (prietenul) in cauza, cat si a lui cu tine, astfel in feed aparandu-ti doar cele pe care Facebook considera ca sunt interesante, mai apoi aparand … mormanul de pufosenii si postari PETA! Reteaua sociala actualizeaza News Feed pentru a prioritiza povesti bazate pe cercetari,  atat ale interactiunilor cat si din sondaje de opinie, pentru a determina relevanta. Aceasta miscare ar putea rezulta in afisarea pe News Feed a unor povesti mai intrigante care altfel ar fi trecute cu vederea.

Compania nu crede ca aceasta schimbare va afecta in vreun fel majoritatea paginilor companiilor si celebritatilor, intrucat interactiunea tinde sa urmeze indeaproape nivelul de Like-uri. Cu toate acestea, ar putea rezulta in descurajarea celor care incearca sa isi creasca relevanta solicitand multa interactiune. Acest efort ar putea propulsa o poveste pe termen scurt, dar va pierde repede avantajul odata ce algoritmul de relevanta intra in efect. Modificarile Facebook sunt intentionate pentru a iti retine atentia astfel incat sa vizionezi mai multe reclame, dar asta e in regula daca face curat in praful de pe Timeline.

[engaget]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar