TECH

Facebook Marketplace a fost lansat si la scurt timp Zuck si-a cerut scuze!

In urma cu doar o saptamana Facebook Marketplace a fost lansat cu mare tam tam. O alternativa simpla la OLX, unde trebuie doar sa faci o poza, sa adaugi un pret si… esti gata!

O singura problema! Facebook nu a luat in calcul inventivitatea oamenilor si simtul „negustoresc” innascut al speciei.

La nici cateva ore dupa lansarea serviciului, au inceput sa apara posturile ciudate, unele dintre ele vanzand fel si fel de ciurucuri, altele vanzand chestii de-a dreptul ciudate… precum un suflet… sau o arma… sau niste uraniu! In functie de zona! Banuim ca toata lumea stie cam din ce zona a globului a venit anuntul cu uraniu. facebook-marketplace-1

Pe langa aceste dubiosenii, s-au mai infiltrat si alte anunturi absolut traznite, ca de exemplu un individ care isi vindea cu 25 de dolari canistra de bere goala. Alt individ si-a pus la vanzare contra sumei de 100 de dolari iubita insarcinanta, iar in New York cineva a incercat sa vanda 177 ml de apa fara sticla. facebook

Dar cea mai mare problema pe care o intampina Facebook in America in acest moment este legata de vanzarea de arme pe platforma amintita, asta pe langa droguri, animale si altele, motiv pentru care Facebook Marketplace este in „revizie” in acest moment. Cel putin pana cand Facebook va gasi o metoda sa filtreze anumite produse nedorite pe platforma. Facebook se chinuie in acest moment sa imbunatateasca tehnologia de recunoastere fotografica, atat de importanta in astfel de cazuri.

0b4650dd7d714ef14beab0a4c4709447cd3e16da5022ad37f83bf70913e575a7

Facebook Marketplace este o idee indrazneata, atat timp cat compania isi protejeaza clientela. Pe de alta parte competitia este acerba, OLX sau CraigList sunt doar doua dintre companiile care se pot bate foarte usor cu Facebook pe acest segment. Asta ca sa nu mai discutam despre gigantul eBay. Dar este un pas in fata, atat timp cat Facebook nu da cu stangul in dreptul asa cum a fost cazul Facebook Video, urmand sa vedem fel si fel de anunturi prin feed ale amicilor de pe platforma de socializare… care isi vand perechea veche de adidasi. Sau, cine stie, vreun „tovaras” rus care isi vinde tancul!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button