PC

Facebook lucrează la propriul Content ID

Content ID nu este tocmai cel mai adorat sistem de pe Youtube, din moment ce tinde să muște de unde nu trebuie adesea. Dar din moment ce tot vrea să devină Youtube, Facebook este pe cale să primească propria sa variantă a lui Content ID.

Compania ar lucra acum la un sistem capabil să identifice melodii licențiate în clipurile încărcate de utilizatori, cu intenția de la le șterge, de a le opri componenta audio sau poate de a trimite avocați la ușa celor care au făcut upload. Detalii nu prea sunt deocamdată, din moment ce Facebook nu a făcut încă anunțul oficial.

Sistemul vine ca un răspuns la cererea companiilor semi-malefice din industria muzicală. Conform numerelor ce ar putea fi/adesea sunt complet false raportate de NMPA, doar 887 de clipuri de pe Facebook au fost responsabile pentru 619 milioane de vizualizări de pe urma cărora organizația n-a obținut nici un fel de profit, iar artiștii nu au primit nici un fel de compensație. Desigur, acestea erau cover-uri, nu încărcări directe ale unor melodii cântate de artiști.

NMPA susține că problema este și mai mare, deoarece nu poate să detecteze decât clipurile publice, nu și pe cele puse pe grupuri private sau pe conturile restricționate ale utilizatorilor. Așa că tare ar vrea să se poată benocla și pe acolo, iar Facebook va crea o soluție pentru asta.

[Billboard]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button