Știri ITTECHTelefoane

Facebook Lite va fi lansat si pe iOS

Facebook Lite a fost disponibil pentru Android începând din 2015, deși pentru mult timp a fost accesibil numai pentru piețele în curs de dezvoltare. În acest an a ajuns, în sfarsit, si în SUA, Marea Britanie și alte piețe dezvoltate, iar acum este gata să facă saltul spre iOS.

În prezent, aplicația se poate instala pe un iPhone doar daca va aflati în Turcia. Deci, lansarea lentă pare să reflecte ceea ce s-a întâmplat pe piețele Android – intai pe pietele în curs de dezvoltare, iar ulterior pe cele dezvoltate.

Astfel, dacă vă aflați în zone mai dezvoltate și sunteți dezamagiti de aplicația Facebook pentru iOS, pentru moment nu sunteti prea norocosi. Dar, probabil, în viitor, alternativa Lite va fi disponibilă pe tot globul.

Facebook Lite are o dimensiune mult mai mică decât omologul său non-Lite (doar 5MB pe iOS), și utilizează, de asemenea, mai puțină putere și date semnificativ mai puține. Acest ultim aspect este, în general, mult mai important pentru piețele in curs de dezvoltare, unde planurile tarifare cu date nelimitate sau cele ieftine nu sunt la fel de răspândite, de aceea lansarea care începe în astfel de țări chiar este justificata.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button