Știri ITMORERSS PaginaDeMedia

Facebook Libra este abandonat de mai mulți suporteri

Presiunea guvernelor se simte

După ce Paypal și-a anunțat abandonarea proiectului Libra, Facebook se simte din ce în ce mai singur, acum că un număr de alți susținători foarte importanți și-au anunțat plecarea.

Visa, Mastercard, Stripe, Mercado Pago și eBay au anunțat că nu vor mai sprijini proiectul, chiar cu o două zile înainte de prima întrunire a consiliului Libra. Desigur, acest consiliu încă mai are la ora redactării acest articol 22 de membri, numai că singurul procesator de plăți rămas este PayU, restul plecând.

Astfel, viitorul inițiativei este pus sub semnul întrebării, ceva ce cu siguranță va fi pe placul oponenților conceptului. Nu că n-ar fi motive ca lumea să se împotrivească ideii unei cripto-monede centralizată, controlată de o entitate ce se află mai mult sau mai puțin sub controlul lui Mark Zuckerberg. Grupul Libra este menit să îl distanțeze pe acesta și pe Facebook de moneda în sine, dar există o teamă continuă că așa ceva nu se va putea realiza.

Prima reuniune a consiliului ar trebui să ofere o idee ceva mai clară despre ce se va întâmpla cu Libra. Piața cripto-monedelor descentralizate nu pare să fi fost afectată de acest anunț, cel puțin nu până la ora actuală.

[Ars Technica]

 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button