MORE

Facebook își înlocuiește angajații cu un algoritm și comedia începe

Facebook s-a aflat în mijlocul unui mic scandal acum câteva luni, când un fost angajat al diviziei de știri a dezvăluit că ce exact apare în această secțiune tinde să depindă în mare parte de înclinații politice și ordine primite de la superiori. Ca urmare, compania a decis să concedieze o mare parte din echipa care se ocupa de știri, iar rezultatul a fost… interesant.

Cei care făceau parte din echipa care se ocupa de articolele menite să apară sub categoria de Trending au fost informați vinerea trecută că sunt concediați pe loc. Munca lor a fost preluată în totalitate de algoritmul care până acum se ocupa doar de o parte din treabă și care era mereu verificat de oameni. Facebook tot susține că au mai rămas câțiva oameni care să se ocupă de această verificare, dar rezultatele spun altceva.

Din secunda în care aceștia au dispărut, algoritmul a început să posteze în secțiunea de Trending știri false. Practic, nici măcar știri, ci bucăți din postări de blog care sunau foarte senzaționale și au tot fost preluate de alte site-uri care mai avea pe undeva pe pagină termeni ca „Breaking”. Puteți vedea în imaginea de jos „știrea” cu pricina:

fake news

Nu este prima dată când așa ceva se întâmplă. Associated Press s-a folosit în trecut de algoritmi similari, care în loc să copieze informații false din alte locuri, începeau să scrie pe cont propriu minciuni gogonate.

Oamenii care au fost concediați de la Facebook nu sunt tocmai nefericiți, din moment ce locul lor de muncă era descris cu termenul „Media Hell”, ceva ce cu siguranță este adevărat, având în vedere prin ce fel de știri au tot trebuit să se târască, zi de zi, până la miez de noapte, fără încetare. Ar fi genul de lucru care i-ar face pe unii oameni să o ia razna și să înceapă să vorbească despre ei înșiși la persoana a treia, plural.

[Ars Technica Și The Next Web]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button