Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Facebook și Instagram ar putea fi retrase din Europa!

Meta a avut un început de an foarte prost, iar după ce a înregistrat pierderi de câteva sute de miliarde de dolari, compania americană anunță că ar putea retrage Facebook și Instagram din Europa. Motivul este destul de simplu: dacă îi va fi interzisă colectarea de date și transmiterea acestora în Statel Unite ale Americii, platforma nu va putea funcționa așa cum o face acum.

Conform unui raport realizat de Mashable, întregul sistem din spatele rețelelor funcționează pe baza colectării de date. Meta a mai adăugat și faptul că abilitatea de a distribui și consuma datele utilizatorilor este foarte importantă pentru reclamele care constituie principala sursă de venit a platformei.

servicii facebook eroare

Deci rămânem fără Facebook?

Șansele ca Meta să-și retragă cele mai populare rețele sociale din Europa sunt extrem de mici; ba chiar bat spre imposibil. Nu știu dacă să mă simt bine sau nu din cauza acestei situații. Pe de-o parte, consider că Facebook este o prostie de platformă și chiar cred că am fi mult mai bine fără ea, dar pe de altă parte, o mulțime de business-uri se bazează mult pe aceasta. Dacă ar fi să dispară din piața europeană, ar marca un sfârșit de drum pentru multe companii care se bazează pe promovarea online.

Pe de altă parte, avem Instagram. Această platformă a căpătat o popularitate foarte mare în ultimii ani și a devenit destinația #1 pentru tinerii europeni. Dispariția acesteia nu cred că ar avea un impact chiar atât de mare, întrucât reclamele sunt greu de implementat pe platformă și de multe ori sunt ignorate de utilizatori. Acesta este motivul pentru care multe companii încă folosesc Facebook pentru scopuri publicitare.

Din partea mea, le urez drum bun și cale bătută amândurora. Platformele acestea au fost subiectul a multe dispute, avem dovezi că ne consumă datele zilnic și am văzut impactul pe care-l au asupra vieților noastre. Strict din această perspectivă, chiar sunt de părere că viață noastră ar fi mai bună fără ele. Voi ce credeți?

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button