Știri ITTECH

Facebook începe să testeze opțiunea de downvote

Mai știți cum toată lumea cere ca Facebook să primească opțiunea de dislike? Tot nu primește exact asta, dar se îndreaptă din ce în ce mai mult în această direcție.

Rețeaua de socializare se află acum în mijlocului unui test limitat, care pare să fie valabil doar pe teritoriul SUA și câteva locații din Australia și Noua Zeelandă. În cadrul acestui test, utilizatorii care au  profile publice se vor trezi că există acum o rubrică numerică de vot al postărilor. Sistemul seamănă destul de mult cu cel prezent pe Reddit și funcționează în paralel cu reacțiile existente deja pe Facebook.

Astfel, utilizatorii pot să își exprime nivelul de încredere/aprobare/suport pentru o postare… adică, pe lângă like-urile pe care le aveai deja, precum și nivelul de neîncredere/dezaprobare/dispreț. Această ultimă este cea importantă, cea utilă. Nu este clar cât va dura testul și când va fi disponibilă această funcție la nivel global. Dar măcar e bine de știut că Facebook experimentează cu această idee.

Acum dacă stai și te gândești, ar fi rezolvat un dislike problema cu „fake news”? Considerând că, pentru cea mai mare parte a existenței rețelei de socializare, n-a existat nici un fel de mod prin care publicul să își poate exprima colectiv opinia că o postare este mincinoasă, doar că este bună, grozavă și minunată, poate că da.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button