Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Facebook incearca sa protejeze parolele utilizatorilor de propria lor neglijenta

/
/
/
/
image

Facebook stie ca scurgerea de informatii personale, printre care si parolele userilor, pune in pericol toti utilizatorii sai si daca este vorba despre alte website-uri ale caror servere au fost sparte, asta se intampla in mare parte si pentru ca oamenii au tendinta de a-si „refolosi” informatile de logare.

De aceea Facebook si-a dezvoltat un sistem care monitorizează în mod activ toate siteurile de tipul „paste”, gen Pastebin, pe care hackerii le folosesc pentru a distribui nume si parole de Facebook. Cand sistemul gaseste o „colectie” de adrese de e-mail si parole, utilizează un proces automatizat pentru a le verifica in comparatie cu baza de date a utilizatorilor site-ului. Facebook spune ca acest lucru nu inseamna ca Pastebin are copii ale informatilor personale intr-un text propriu-zis ci cripteaza parolele furate inainte de a le compara cu alte date de logare similare criptate. În cazul în care sistemul gaseste o combinatie identica de username si parola care este folosita si pe Facebook, acesta schimba parola utilizatorului la urmatoarea logare pe site.

Cu toate ca Facebook abia a lansat acest sistem permanent de protecţie pentru utilizatorii săi, acesta este deja incercat si testat: compania a utilizat aceeasi procedura si in trecut dupa ce a avut loc o scurgere imensa de informatii la Adobe. Totusi ,Facebook sfătuieşte utilizatorii săi sa isi activeze o autentificare in mai multi pasi sau cel puţin sa utilizeze un manager pentru parole pentru a nu refolosi numele mamei (sau mai rau 123456, qwerty etc) drept parola in nenumarate randuri.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar