MORE

Facebook incearca sa protejeze parolele utilizatorilor de propria lor neglijenta

Facebook stie ca scurgerea de informatii personale, printre care si parolele userilor, pune in pericol toti utilizatorii sai si daca este vorba despre alte website-uri ale caror servere au fost sparte, asta se intampla in mare parte si pentru ca oamenii au tendinta de a-si „refolosi” informatile de logare.

De aceea Facebook si-a dezvoltat un sistem care monitorizează în mod activ toate siteurile de tipul „paste”, gen Pastebin, pe care hackerii le folosesc pentru a distribui nume si parole de Facebook. Cand sistemul gaseste o „colectie” de adrese de e-mail si parole, utilizează un proces automatizat pentru a le verifica in comparatie cu baza de date a utilizatorilor site-ului. Facebook spune ca acest lucru nu inseamna ca Pastebin are copii ale informatilor personale intr-un text propriu-zis ci cripteaza parolele furate inainte de a le compara cu alte date de logare similare criptate. În cazul în care sistemul gaseste o combinatie identica de username si parola care este folosita si pe Facebook, acesta schimba parola utilizatorului la urmatoarea logare pe site.

Cu toate ca Facebook abia a lansat acest sistem permanent de protecţie pentru utilizatorii săi, acesta este deja incercat si testat: compania a utilizat aceeasi procedura si in trecut dupa ce a avut loc o scurgere imensa de informatii la Adobe. Totusi ,Facebook sfătuieşte utilizatorii săi sa isi activeze o autentificare in mai multi pasi sau cel puţin sa utilizeze un manager pentru parole pentru a nu refolosi numele mamei (sau mai rau 123456, qwerty etc) drept parola in nenumarate randuri.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close