TECH

Facebook încearcă să prevină postarea pozelor compromițătoare

În tentativa de a se răzbuna pe foste partenere, există persoane care recurg la gesturi nedemne, cum ar fi postarea de fotografii ale acelor persoane în ipostaze intime. Fenomenul este cunoscut sub numele de „revenge porn”, iar Facebook testează în acest moment un sistem pentru a combate această practică. Modul prin care platforma încearcă să rezolve această problemă este cel puțin interesant.

Astfel, sistemul va încerca să prevină postarea anumitor fotografii pe Facebook, Instagram sau Messenger, dar va trebui ca mai întâi să le partajați voi cu Facebook.

ABC News anunță că sistemul este testat în Australia și alte trei țări. Trebuie ca să vă trimiteți vouă înșivă pe Messenger o poză cu nudul vostru, iar Facebook creează o amprentă digitală a fotografiei – o versiune criptată a datelor în fișierul imagine. Oricând cineva încearcă să încarce o fotografie, aceasta va fi comparată cu cele deja existente în baza de date, iar în cazul în care va fi găsită o potrivire, postarea va eșua.

Comisarul de securitate electronică Julie Inman Grant a declarat că victimele abuzului cu poze ar avea ocazia să prevină acest act încă de înainte ca poza să ajungă pe Facebook, Instagram sau Messenger.

Vedem multe scenarii în care, la un moment dat, fotografii sau videoclipuri au fost luate în mod consensual, dar nu a existat niciun fel de consimțământ pentru a reposta imaginile sau videoclipurile mai departe.

Facebook a spus că o astfel de experiență poate fi una extrem de devastatoare pentru victimă. Platforma a ales Messenger pentru încărcarea fotografiilor, deoarece acesta este deja protejat de criptarea de tip end-to-end, reprezentând astfel cea mai sigură abordare. Încă nu se știe cât de lungă va fi perioada de testare.

Pe scurt, dacă vreți ca cineva care are poze cu voi într-o ipostază mai deocheată să nu le poată posta mai departe, va trebui să trimiteți chiar voi poze cu nudul vostru către Facebook. Interesant, nu?

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button