Telefoane

Facebook va incepe sa monitorizeze magazinele in care urmeaza sa intri

Facebook dorește sa le demonstreze celor care vand publicitate ca reclamele lor indeamnă clientii să le viziteze magazinele fizice pentru a face cumparaturi.

Facebook va folosi serviciile de localizare ale telefoanelor mobile pentru a determina daca oamenii intra intr-adevar in magazine dupa ce vad o reclama.

Noua functie de Local Awareness a companiei reprezinta o mina de aur pentru afaceri, dar aduce vesti proaste pentru restul lumii. Companiile pot adauga o harta reclamei lor cu scopul de a arata utilizatorilor unde se afla cel mai apropiat magazin in cazul in care isi doresc acea rochie de 12 dolari chiar in acel moment.

Pana aici, toate bune si frumoase. Apoi, Conventia API offline dictata de Facebook va potrivi numarul de vizite in magazine (urmarite folosind serviciile de localizare ale telefonului) cu statistici privind reclamele de pe Facebook. Deci, cei de la H&M nu vor putea vedea daca ai intrat în magazinul lor în urma mesajelor subliminale puternice trimise de serviciul de localizare a magazinelor, dar vor fi capabili sa compare numarul de vizite cu numarul de persoane care au vazut reclama in newsfeed si au simtit nevoia sa intre in magazin.

Potrivit Adweek, primele rezultate (care vor fi disponibile in următoarele luni) sunt deja favorabile. Retailer-ul francez E.Leclerc afirma că reclamele lor au ajuns la 1,5 milioane de oameni pe o rază de 10 kilometri. Dintre acestea, 12% din click-uri (aproximativ 180.000) au dus la vizite in decurs de o saptamana. Acest număr nu este neglijabil. Aceasta cu siguranta nu este prima incursiune in servicii bazate pe locatie realizata de Facebook.

Anul trecut a lansat un produs care permitea companiilor sa vada atat numărul de utilizatori (anonimi) Facebook care se aflau intre 45 si 450 de metri de magazinele lor, cat si date demografice, pentru a-si personaliza reclamele. Si in anumite privinte, incearca sa ii prindă din urmă pe Google, care pana in acest moment a oferit repere de locatie pentru AdWords de ani de zile, aceste repere servind la gasirea unor cuvinte cheie relevante.

Nu mai e mult pana vom ajunge ca in Minority Report, cu fiecare suprafata din lumea reala proiectand ceea ce Facebook crede ca vrem să cumparam.

[Facebook]

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button