Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Facebook este acuzat de manipularea informatiilor

/
/
/
img

Daca folositi Facebook pentru a ramane la curent cu cele mai recente evenimente din lume, este o sansa sa nu primiti tocmai cele mai relevante evenimente din lume, pentru ca serviciul a fost prins ca isi cam baga coada in ce stiri sunt considerate a fi sau nu relevante.

Un fost angajat al Facebook a declarat ca subiectele care apar in sectiunea de Trending Topics nu sunt bazate in totalitate pe algoritmul care calculeaza care sunt cele mai discutate subiecte de pe serviciu. In schimb, Facebook are tendinta sa intervina, atat in mod oficial cat si in mod neoficial.

Mai exact, exista o tentinda printre echipele care supravegheaza acest sistem fie de a exclude anumite subiecte sau anumite surse, in functie de inclinarile lor politice. Pe langa asta, managementul companiei mai dicteaza din cand in cand ce subiecte trebuie sa apara, indiferent ce relevanta ar avea pentru discutia generala de pe Facebook.

In unele cazuri sunt adaugate subiecte pentru ca algoritmul pur si simplu rateaza anumite lucruri extrem de relevante pentru atentia publicului, cum s-a intamplat cu atacul terorist de la Charlie Hebdo. Dar in multe alte instante este din nou vorba de politica si presiuni externe puse asupra serviciului.

Iar cand venea vorba de subiecte care se refereau direct la Facebook, acestea tindeau sa fie incluse in lista de lucruri relevante doar cu aprobarea managementului.

In alte cuvinte, Facebook nu prea suna ca o platforma libera pentru discutii.

[Tech Raptor]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar